lauantai 7. huhtikuuta 2012

Hauskaa Pääsiäistä!

Pääsiäinen tuli, ja itsekin saa nauttia pitkistä vapaista, joka on harvinaista herkkua. Monelle pääsiäinen on niin sanottu turha pyhä, mutta itselle se on Joulun ohella yksi tärkeimmistä juhlapyhistä. Uskonnollinen en ole joten sitä en voi syyksi sanoa miksi Pääsiäinen on minulle tärkeä, vaan se johtuu ihan siintä, että 10-vuotiaasta saakka on tullut vietettyä Pääsiäinen Lappeenrannan koiranäyttelyssä talkoovoimin töissä. Tänä vuonna en ole talkoolaisena mukana mutta mukana menossa olen kuitenkin. Maanantaina olisi tarkoitus viedä yksi koira kehään, samalta kasvattajalta kuin Melissakin on. Menee maanantai siis siellä, ja Markokin sanoi että tulee käymässä, josko Tessulle löytyisi jotain kivaa tuliaiseksi. Herkkuja ja luita nyt pitää ainankin käydä hakemassa.


Kotiin en laittanut pääsiäistä millään tavoin, eikä meitä kukaan käynyt virpomassakaan viime sunnuntaina. Ostin ja söin siis itse suklaamunat. ;-) Yleensä pääsiäisenä on jo kevät todella pitkällä, tänä vuonna ei aivan niinkään. Onhan lumi toki sulanut ja meilläkin piha osittain kurassa, mutta kovin lämmintä ei ole, ja lunta on AIVAN liikaa. Kesää tässä siis intopiukeena odottelen. Viime viikkoina on ollut ns. Rapsun "keväthuolto" käynnissä, on raspattu hampaat ja rokotettu, kengitetty sekä lihastenkasvatus kuuri on taas  aloitettu. Rapsu kun tuppasi jäämään heikolle liikunnalle viime syksynä, niin lihaksethan siinä katoaa. Siinä missä Rapsulle yritän saada takaisin massaa ja lihaksia, on Melissallakin oma kesäksi 2012 bikinikuntoon reeni menossa. Viime joulukuisen onnettomuuden jäljiltä on massaa mahan ympärille kerääntynyt, ja sitä tässä pikkuhiljalleen pudotellaan ja kiinteytetään. Melissa kuitenkin täyttää 8-vuotta tänä vuonna, niin en haua repäistä sitä kuukaudessa oikeaan painoon, vaan pikkuhiljaa hyvä tulee. Nyt ollaan kahtena peräkkäisenä iltana käyty metsässä hankikävelyllä koirien kanssa, kyllähän hanki suurimmaksi osaksi koirat kantaa, vaan ei ihmistä. Joten ehkä tässä on samalla menossa myös Hanna kesäksi 2012 bikinikuntoon?

Tänään oli tarkoitus mennä talkoisiin auttamaan koiranäyttelyn pystytyksessä, mutta tulikin toiset talkoot jonne on kiiruhdettava. Isosiskolle ja hänen miehelleen tuli viikko sitten talopaketti ja siellä olisi tänään pientä siivoustalkoota tarjolla. Jo kerääntyneet rakennusroskat poltetaan ja muutenkin siistitään pihaa rakennusmiesten jäljiltä, jotka lähtivät pääsiäistä viettämään perheidensä pariin.

Sitä ennen pitäisi lähteä Rapsu liikuttamaan, ja illasta sitten kaveriporukalla keilaamaan ja syömään. Paljon siis ehtii tekemän kun on PIIITKÄT vapaat. Ja mie nautin. :-)

1 kommentti:

  1. Herkkuja käytiin ostamassa Lauritsalasta siitä uudesta Violet-kahvilasta ja grillimakkaraakin löytyy :) Miun " kesäksi kuntoon " projekti ei kyl ainakaan näillä herkuilla toteudu ;)
    Onhan tää outoa, jo toinen pääsiäinen ilman talkoita / työtä jäähallilla.
    Tavataan Saikkolassa :)

    -äiti -

    VastaaPoista